Gönderen Konu: Komiklik, şakalar, amaca uygunluk  (Okunma sayısı 4250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
Komiklik, şakalar, amaca uygunluk
« : 15 Şubat 2006, 07:01:08 »
Yine bir gece vakti başladım güne. Bir kaç saate kadar kayıt var, olabilir. Sorun değil, derslerin kodunu biliyorum, ben perşembe takılcam.

O değil de dünki şarkı hala dilimde. Neyse bu gün beni dumurdan dumura sokan sevk eden ve sersefil bırakan şeyler oldu. Mesela tesadüfen TV'de canlı izleyip nerdeyse o an, oracıkta ruhumu teslim etmeme sebep olan bu olay yine karşıma çıktı ve dünyam şaştı, nevrim de döndü.

Bu mazide kalmış dünde aşkım bilimi ardındanda fiziği sorgularken (binevi hayatımı) bir anda "deney yapmak da heyecanlı -her an yeni bir şey bulabilrsiniz ya da bulamayabilrsiniz- ama sürekli aksiyona girmem lazım, benim olayım bu"  dedim ve hemen akabinde yine sözü, müziği, güftesi bana ait olan şu cümleyi dile getirdim "ulan ya böyle şakalara maruz kalırsam?". Düşünün "höyt şaka" diye geliyor hayvan herif! Bu bomba imha olayından da "full aksiyon" ihtimaline rağmen ivediyle (İvedik'le yakinen ya da uzaktan bir ilgisi yoktur {yakineni yazarken bir sonraki söcükle kaşık-maşık gibi bir ilişkiye gireceğini ummuştum ama olmadı}) soğudum. Hatta ortamı terk-i diyar eyledim. Her ortamda da şaka yapılmaz ki. Sigaradan çekilen manalı bir nefesin üstüne "aslında bende HIV var" cümlesini duymak öyle herkesin kaldırabileceği bir şey değil! Ha, nedir? Kaldıran da vardır ama o da zaten mukaddes bir arpa severdir. Her arpa sever de arpa suyu sevmez. Tıpkı elma suyu sevenin elma reçeli sevmemesi gibi.

Birde memleketimden insan manzaralar var. Bilmiyorum buranın nesi meşhur olabilir ama fesat insanlar olmaya görsün.

Herneyse, bir dil bilmenin bir insan kazanmak olduğuna inandığım şu günlerde iletişimin önemini bir kez daha anladım. Her ne kadar aynı programın zedesi olmasam da -hoş böyle zede bir durumum hiç olmamıştır- abim duygular(ım)a tercüman olmuş bir insan, ben de toplumun bir bireyi olduğum için abim bir yerde topluma mal'olmuş şahsına münasır kalender bir kişilik. Yürü bæ! Arkandayız, saygı duyuyoruz. Dün 14 'şubatdı', heralde Eskimo'lu bi'sevgilim olsa bana bundan alırdı. Üşümesin tabi, yazık :D Ama heryeri kutup sanan biriyle zor hele birde kutup gibiyse! Sevgi -az öncede saygı- demişken, severiz sayarız ama fırsatını buldukmu da affetmeyiz. Fırsat kollar mıyız? "Abi sen bi'şey soruyomuş gibi yap, bende çekiyim, sana sonra atarım" der miyiz? O da ayrı bir maceranın konusu olarak kalacaktır ama bu arkadaşın telefonunda mavi diş, kızıl ve ötesi gibi yeniliklerden hiç biri olmadığı gibi resim çekip mms bile gönderememeside maalesef iletişimin gücünü anlatan bir diğer örnek. Bunu demişken de çok farklı bir iletişim kurma metodununu huzurlarınıza getiriyorum. Adeta yokluklar içinde var olabilmek, imkansılıklara rağmen çığırlar açmak, açabilmek. Burdan hem iletişime bağlıyorum hemde düne paket yapıyorum, yolda yiycem. Son olarak en çok iletiştiğimiz alet olan TV'deki iletişimin saydamlığa bakar mısınız?

İletişim çağı denlien şu günlerde yaşarken "iletişim" kurmak, sevdiğine sevdiğini söylemek bu kadar zor olmamalı! diye düşünüyorum. Açıkca söylemek lazım, iletişmek lazım hele böyle müstesana bir 'dün'de hem de tüketim toplulumunun acınası bireyi olmadan. Bunun bir hal çaresi olmalı... İletişilebilmeli ya da dilden anlanmalı. Ama neye yarar karşıdaki gönülden anlamıyorsa...

Çevrimdışı aLPeR

• Veteran
  • Hunomost
  • what if?
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2006, 17:46:23 »
Kim vurdu la bunun kafasına  :shock:
Şaka bi yana çok güzel Şafak. Paylaştığın için sağol

Çevrimdışı Turan

• Veteran
  • Hunomost
  • I'm a nice guy with some nice dreams...
    • Şerifi vurdum
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2006, 17:15:37 »
aga güzel yazı, biraz komplike...resimler şaane..eline saglık

...da benim yazdıklarınla ilgili( belki de ilgisiz ama sonuçta aklıma geldi) dicek iki lafım var...izninle şeetirriim. :arrow:

birincisi; iletişimle baglantılı olarak "empati" die bişe var. işte bu kavram yüzünden benim başım çok ağrıdı. hatta arkadaşımdan biri beni azarladı! "benim  için düşünmeyi bırak" die ve ciddi trip yedim. acaba kavramı mı yanlış anladım, ya da uyguluyorum bilemedim. empati sucks. demek istedim.

ikincisi; senin bu herkes herkese rahatça sevdiğini söyleme konusunda olucak. bence böyle olmamalı neden dersen,aga, bunu dediğim tüm arkadaşlarımın(kız-erkek) (sevme diince yanlış yönlere de cekilmesin simdi:)) g*tü kalktı. kalkıyo! en kafa erkek arkadaşına git "abi sen çok kafa bi adamsın" de, bak bakalım ikinci gün yanına sen mi gidiyosun o mu gelio? yada kız arkadaşına ya sevgiline söyle görelim bakalım suçluluk duygusu yüzünden ondan o andan itibaren nefret mi edicen. iletişim iidir(e üstte "iletişim sucks" dedin bi de italik vermişin??bu neydi şimdi??)ama abartmamak lazım

saygılar...tekrardan eline saglık.

Çevrimdışı vipercann

• The Ultimate Driving Machine
  • Veteran
  • Hunomost
  • İleti kişisi
    • http://www.hunomost.org.tr
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2006, 18:13:49 »
turanın tesbitlerde doğru be.. göt kalkma olayı çok doğru...

Çevrimdışı duygu

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2006, 18:42:30 »
o zaman siz hep yanlış insanlara onları sevdiğinizi söylemişsiniz :)  ben katılmıyorum açıkçası, başıma da hiç gelmedi böyle bi durum. ben şafak'a katılıyorum, gerçek sevgi dile getirdikçe artar diye düşünüyorum.

'Peace has never come from dropping bombs. Real peace comes from enlightenment and educating people to behave more in a divine manner.'    Carlos Santana

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2006, 18:44:01 »
her şeyin fazlası zarar diyorum..

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2006, 01:47:03 »