temel bir gün hastaneye gitmiş. bir bakmış ki köşede bir adamcağız hüngür hüngür ağlıyor.
Temel sormuş
- Ula uşağum niye ağlayısun?
Adam elindeki dört parmağı göstererek
- Kan tahlili yaptırmaya geldim parmağımı kestiler demiş.
Bu sefer Temel ağlamaya başlamış adam sormuş
- Peki sen niye ağlıyorsun?
Temel de
- Ula uşağum ben de buraya idrar tahlili yaptırmaya geldum
**********************************************************************************
çok güzel kızıl saclı bir bayan doktorun muayenehanesine girer ve her yerinin çok ağrıdığını söyler.
- doktor,'imkansız insanın her yeri ağrımaz, lütfen ağrıyan yerlerinizi gösterin bana'.
kızıl saçlı bayan işaret parmağını uzatır sol göğsüne bastırır ve çığlık atar, sonra dirseğine bastırır bu sefer daha fazla acıyla bağırır. dizine bastırır ve çığlık atar, ayak bileğine bastırır aynı şekilde. neresine dokunsa çığlık atmaktadır.
- doktor, 'gerçek kızıl değilsiniz değil mi?
- bayan 'evet, kızıl değilim, aslında sarışınım'
- doktor 'tahmin etmiştim zaten, sadece işaret parmağınız kırık
**********************************************************************************
Amerika'da bir ilkokulda ögretmen çocuklara evde ders alinabilecek bir hikaye
yaratmalarini,ertesi gün sinifta okuyacaklarini söylemis. Ertesi gün çocuklar hikayelerini anlatmaya
baslamis. Ilk sirada küçük Suzi varmis. Baslamis anlatmaya:
Bizim çiftligimiz var. Bir gün babamla yumurtalari topladik, bir sepete koyduk. Arabayla
giderken bir tümsekten geçtik, sepet devrildi ve yumurtalarin hepsi kirildi."
Ögretmen
- Güzeel. Peki bu hikayeden alinacak ders nedir?
- Bütün yumurtalari ayni sepete koyma.
- Aferim çok güzel. Lily sira sende.
Küçük Lily tahtaya kalkmis ve anlatmaya baslamis:
- Bizim de bir çiftligimiz var. Babam yumurtalardan civciv çikmasi için onlari kuluçka
makinesine koyar, geçen hafta 12 yumurta koydu. 12 civcivi olacagini saniyordu, ama
sadece 8'inden civciv çikti.
- Eveeet. Peki burdan alinacak ders nedir?
- Tavuktan çikmamis yumurtalari sayma
- Aferim bu da çok güzel. Billy, sira sende
Küçük Billy tahtaya kalkmis ve anlatmaya baslamis:
- Amcam Ted Vietnam Savasina katilmisti. Bir gün helikopterle bir göreve giderken
helikopter vurulmus. Ted Amcam helikopter düsmeden elinde bir makinali tüfek, bir
kasatura ve bir sise bira ile atlamayi basarmis. Parasütüyle yere inerken yolda birayi
içip bitirmis. Inince mermisi bitene kadar makinali tüfegiyle 70 kisiyi haklamis. Sonra
kasatura kirilana dek onunla 20 kisiyi halletmis. Sonra da son 10 kisiyi de silahsiz
bitirmis.
- Böyle korkunç bir hikayeden alinacak ne ders olabilir?
- Içerken Ted Amcama bulasmayin...
Papaz ölmek üzere olan adamin üzerine egilerek ölmeden önce seytani ve onun kötülüklerini lanetle der ama adamdan ses çikmaz papaz tekrar eder adamdan yine ses çikmaz sonra papaz kizarak neden seytani ve kötülüklerini lanetlemiyosun bre gafil der bunun üzerine adam cevap verir nereye gidecegim belli olmadan kimse hakkinda kötü konusmak istemem

Kilisenin papazı zangoçun karısına kötü gözle bakmaya başlar.Zangoç fark eder ama bir şey elinden gelmez.
Papaz işi biraz ileri götürünce, zangoç dayanamaz ve papazın değerli şaraplarını içmeye başlar. Papaz bakar şaraplar eksiliyor, takip eder ve zangoçun yaptığını öğrenir.
- Zangoç efendi, uzun zamandır günah çıkartmıyorsun, (Zangoç kalsın ben almayım diyemez.)
Doğrudur sayın peder işler işte der.
Papaz
- olmaz öyle, geç bakalım kafese.
Papaz sorar:
- Papazın şaraplarını kim içoor?
- Duyulmuyor.
- Yahu nasıl duyulmaz?
- Duyulmuyor işte.
Papaz daha yüksek sesle:
Zangooç papazın şarapları kim içooor.
- Duyulmuyor.
- Nasıl duyulmaz aramızda bir karış yok.
- Buradan duyulmuyor işte
- Peki yer değiştirelim sen seslen bir de bakalım.
Zangoç ve papaz yer değiştirirler. Zangoç ses denemesi için sorar:
- Papaz efendi Zangoçun karısını kim götürüyor?
Papaz cevap verir
- Hakket duyulmuyor!..