Gönderen Konu: Sevgili Günlük  (Okunma sayısı 3440028 defa)

0 Üye ve 97 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kasapoglu

• Veteran
  • Hunomost
Ynt: Sevgili Günlük
« Yanıtla #855 : 06 Ocak 2009, 15:40:27 »
Günlük, kafam kırılacağına kalbim kırılsın :):)
Çok bireyci bir laf oldu ama napalım hastayım iyileşmeliyim.
Hastayken sevgi bile gösterilemiyormuş günlük...
kasapoglu brother

Çevrimdışı Günlük

• Hunomost
« Yanıtla #856 : 06 Ocak 2009, 16:04:25 »
Günlük, insanları maskelerinin ardındaki yüzleriyle görmek iğrençmiş..

Çok haklısın.

Günlük, kafam kırılacağına kalbim kırılsın :):)
Çok bireyci bir laf oldu ama napalım hastayım iyileşmeliyim.
Hastayken sevgi bile gösterilemiyormuş günlük...

Ben sana sevgi gösteririm kasapoglu.

Çevrimdışı Özgür

• Veteran
  • Hunomost
    • hunomost.org
« Yanıtla #857 : 06 Ocak 2009, 20:04:14 »
Olaylara karışmayın.

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #858 : 10 Ocak 2009, 23:51:51 »
Sevgili günlük, şu an AŞTİ'deyim. Nilüfer'in elektriğini adını bilmediğim bir firmanın internetini kullanıyorum. Otobüsümün kalkmasına takriben 1 saat var, mutluyum.

Çevrimdışı er@ser

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #859 : 11 Ocak 2009, 00:22:18 »
Günlük bi tutam 25weight silikon yağ lazım bana yardımcı olur musun?
Akay AKCA

Çevrimdışı M. Aslan

• Veteran
  • Hunomost
    • HUNOMOST
« Yanıtla #860 : 11 Ocak 2009, 01:25:40 »
Günlük, bu aralar kendine dikkat et şu sıralar yeni bir virüs salgını başlayacak sanırsam. :)

Bu kanıya nerden vardım, şöyle ki:

Dün, ailecek görüştüğümüz babamın eski mesai arkadaşı bize gelmiş, yanlarında bilgisayarlarıyla. Açılmıyormuş bakmamı istediler peki dedim. Sorun sistem dosyalarının eksikliğinden kaynaklı olarak işletim sisteminin açılmaması. Neyse formatı attım, temiz işletim sistemini kurdum, bilgisayarı açtım. Disk'in format atılmayan kısmına bakarken farkettim ki dizinler(klasörler) yeni pencerede açılıyor. Aha dedim bildiğimiz virüs var bunda, combofix'le falan temizledim. Aynı anda da bizdeki bilgisayarlardan format sonrası programları flash bellek'le atıp yüklüyorum. Herşey gayet normal geçti, bilgisayarda iş bitince gittiler. Olay bundan sonra başlıyor.

Bugün her zamanki gibi bilgisayarlar açık bir şekilde günü geçiriyoruz. Bir ara kardeşimle lan'dan oyun oynayalım deyince bilgisayarın birinin öbürüne bağlanamadığını gördük, oysa ki birkaç saat önce oynamıştık. Sorun nerde diye ararken ctrl+alt+del yapmaya çalışınca "Görev yöneticisi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı" diye bir uyarı aldım. Bu da neymiş derken çözümünün kayıt defterinden yapıldığını gördüm. Çalıştıra regedit yazdığımdaysa "Kayıt defteri düzenleyiciniz yönetici tarafından devre dışı bırakılmıştır" uyarısı geldi. Diğer çözüm olan çalıştıra gpedit.msc yazınca gelen Grup İlkesi'nde de düzeltilmesi gereken yerler yoktu. Neymiş bu nasıl bişeymiş derken gizli/sistem dosyalarını açamadığımı farkedince tamam dedim. Combofix'le bir tarama yapıp bilgisayarı yeniden açınca gördüm ki düzelmemiş, gizli/sistem dosyaları açılmıyor. Bir şekilde bu dosyaları görüntülediğimde karşıma çıkanlar şunlar oldu: "ln9.exe", "goes.bat", "wqesvxa.exe" Demek ki bildiğimiz virüsten değilmiş diyerek virüsün adıyla arama yapınca piyasaya 7 ocak'ta çıktığını(daha 3 günde iyi yayılmış) ve temizleyecek tek programın Prevx Csi olduğunu ve bunun da ücretli olduğunu gördüm. Sonunda da dayanamayıp yeter artık format atıyorum ben buna deyip sildim bütün diski. Şu an formatlanmış, sürücü ve program kurulacak bir bilgisayar var. Onu geçtim sorun değil de işin acı yanı bu araştırmalar esnasında dizüstüne de şifayı kaptırmış olmam. O öyle duruyor ama onun da sonu format gibi.

Paragraf uzun geldi okumadan geçecekseniz şunu söyleyeyim, usb bellek kullanırken dikkatli davranın, hele virüslü bir bilgisayara takıp flash bellek'te virüs olduğunu biliyorsanız daha da dikkatli olun. Gizli dosyaları, sistem dosyalarını açmayan, klasörleri açmayan/ayrı pencerede açanları biliyordum da, kayıt defterini onu geçtim görev yöneticisini(ctrl+alt+del) açmayanıyla karşılaşmak ilginç oldu.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2009, 01:30:39 Gönderen: M. Aslan »
Follow Aranel__ on Twitter

Çevrimdışı Özgür

• Veteran
  • Hunomost
    • hunomost.org
« Yanıtla #861 : 11 Ocak 2009, 01:27:36 »
Bana da Öcal'dan bir virüs bulaşmış sağolsun.

Çevrimdışı şoför_nebahat

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #862 : 11 Ocak 2009, 01:29:19 »
Bir solukta okudum baştan sona.
Çok ilginçmiş harbiden Mehmet.
Geçmiş olsun bu arada.
--Zeyno--

Çevrimdışı Mustafa

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #863 : 11 Ocak 2009, 01:33:44 »
İşletim sistemin neydi maslan yoksa windows mu? :)
Mustafa KASAPOĞLU

Çevrimdışı M. Aslan

• Veteran
  • Hunomost
    • HUNOMOST
« Yanıtla #864 : 11 Ocak 2009, 01:42:06 »
Söylemeden duramadım Linux, üzerine virüs yazılmaya değmeyen bir işletim sistemi. :D Şifayı kapanlar xp bu arada, vistaya birşey olmadı. Ayrıca adamı da tebrik ettim iyi yazmış, görev yöneticisini, kayıt defterini açtırmamak gayet başarılı. :)

Çevrimdışı Mustafa

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #865 : 11 Ocak 2009, 01:45:35 »
Söylemeden duramadım Linux, üzerine virüs yazılmaya değmeyen bir işletim sistemi. :D Şifayı kapanlar xp bu arada, vistaya birşey olmadı. Ayrıca adamı da tebrik ettim iyi yazmış, görev yöneticisini, kayıt defterini açtırmamak gayet başarılı. :)
Günlük bir bilgisayar mühendisi adayının şu söylediklerini ben duymadım sen de duyma.
Mustafa KASAPOĞLU

Çevrimdışı Ali Rıza

• Veteran
  • Hunomost
    • Kişisel Blog Sitesi
« Yanıtla #866 : 11 Ocak 2009, 01:59:13 »
O değil de Maslan daha önce bir çok kez görev yöneticisini ve regediti açtırmayan virüslerle karşılaştım bunun çözümü olarak bilgisayarı güvenli mod'da başlatıp daha sonra administrator hesabı ile oturum açıp oradan regedit ve görev yönetici vasıtası ile temizleyebilirdin. Formata gitmene gerek yoktu bence.
Ali Rıza Acar

Çevrimdışı M. Aslan

• Veteran
  • Hunomost
    • HUNOMOST
« Yanıtla #867 : 11 Ocak 2009, 02:00:44 »
Güvenli mod açıldı mı sanıyorsun? :)

Günlük bir bilgisayar mühendisi adayının şu söylediklerini ben duymadım sen de duyma.
Olaya işletim sistemi açısından bakarsan dediklerin tabiki doğru, linux karşısında windows'u savunmam. Ben bu duruma virüsü yazan yazılımcı açısından baktım, gayet başarılı yazmış.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2009, 02:10:34 Gönderen: M. Aslan »

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #868 : 11 Ocak 2009, 10:06:55 »
Bana bir şey olmaz :D