Sevgili günlük,
Dün vize işlemleri için konsolosluğa gittim. Enteresan yer, dahası çok enteresan insanlar. Kuyrukta beklerken bir şahıs kendisinin harvard sosyal politikada okuduğunu ve ortadoğuda afrikadan daha fazla aç insan olduğunu iddia etti. Ben kaçarak uzaklaştım ama yazıkki bir İran asıllı Türk vatandaşı arkadaş ondan kurtulamadı. İranlı ona Amerika'da Yale'de okuduğunu söyleyince bizim Harvard'lı "yanlışın var Yale'de sadece ABD vatandaşları okuyor" diye iddia etti. Az sonra adamcağız okuduğu okuldan şüphe etmeye başladı.
Sonra içeriye alındık, yanıma herhangi metal bir şey getirmediğimden hızlıca kontrolden geçip konsolos salonuna girdim sıramı bekledim. İnsanlara yığınla soru soruluyor. Tatminkar cevaplar alamazlarsa your position not suitable deyip gönderiyorlar. Biraz tırstım ve belgelerime sıkıca sarıldım.

Nihayet parmak izi için çağırıldım ve işlem bitince beklemeye devam ettim. Az sonra en baştaki bankoda benim sıra numaram yandı. Gittim selamımı verdim. Adam bana masterın ne zaman biticek konusu ne şeklinde 1-2 soru sordu. Ardından yolculuk ederken belgelerini yanında bulundurmayı unutma diyip beni gönderdi. O kadar stres yaptığım görüşme 2 dakika sürmedi yani.
Neyse çok şükür.