Gunluk,
Dun Diana diye anasi zenci babasi beyaz bi melezle sinemaya gittim. Sherlock Holmes'a. Ciktik filmden, eve birakcam kizi, benzin alayim dedim, isik yanmisti zira. Tam 20 dolarlik benzin koydum, 20 dolari az gecti 25'e tamamlayayim dedim. Bir anda bi ses, bi gurulutu koptu. Kafami kaldirdim bi baktim bi araba taklalar atiyor yolda. Hemen kiza 'call 911' dedim. Saka sandi, "la kol nayn van van, kaza var gormuyo musun" diye bagirdim. Aradi hemen, ben de kostum. Baktim araba yan yatmis. Ici airbag'in dumani hep. Kapiyi acmaya calisiyorum, sikismis. Bi baktim motordan duman cikiyor cok feci, biseyler yaniyor. Her yer yag, cesitli sivilar. Benzinlige kostum, kapiyi vuruyorum eleman acmiyor. Yangin sondurucunu ver diyorum, inanmiyor bana. Git bak kaza var dedim, yan camdan bakti sonra anca verdi tupu. Arabaya dogru kosarken elimde tuple kaydim dustum, ayak bilegimi burktum cok kotu. Neyse olayin hararetiyle bisey anlamadim. Araba da yanmak uzere. Hemen dumanin kaynagina tatbik ettim kuru toz sondurucuyu. Bu sirada icerideki toz kalkmis, bi baktik arabanin icinde bi eleman oturuyor. Gozleri sonuna kadar acik, mal mal bakiyor. Adama seslendim, cami kapiyi ac demeye calistim. Sokta eleman, dumduz bakiyor. O sirada yine duman cikti bi yerlerden, onlari sondururken ben itfaiye ve polis geldi. Aldilar beni anlattirdilar herseyi. Kazanin nasil oldugunu anlamaya calistik. Bi ton soru sordular. Sahit yazdilar beni. Benzinlikci eleman da daha bos tup icin pesimde dolaniyor. Verdim tupu, sonra olay yerine ilk gelenlerden bi kadinla konustuk biraz. Adam bana inanmadi dedim, bi sinirlendi bu. Zaten surucu alkolluymus diye sinirliydi. Iyice sinire kesti gidip konusucam diyor. Onu sakinlestirdik ama gitti polise soyledi. Genzim yandi yangin sondurucuden.
Dikkat ettim de olay yerinde tek sakin insan bendim. Bu yarislar, mudahaleler falan cok sahane tecrube oluyormus onu anladim. Neyse, hicbirimizin yaninda yakininda olmaz umarim benzer bir olay.