Gönderen Konu: Sevgili Günlük  (Okunma sayısı 3439992 defa)

0 Üye ve 89 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hamvetros

• Veteran
  • Hunomost
Ynt: Sevgili Günlük
« Yanıtla #2265 : 08 Temmuz 2010, 21:45:50 »
Hunomost camiasının Miraç Kandili mübarek olsun. Allah birlikteliğimizi bozmasın.

Çevrimdışı firdevss

• Hunomost
« Yanıtla #2266 : 08 Temmuz 2010, 23:46:35 »
^Amin :) Herkese hayırlı kandiller. Herkesin duaları kabul olur inşallah :)
Firdevs Yılmaz.. not agressive, maybe depressive, always progressive....

Çevrimdışı Sonner

• Hunomost
    • J'Tweete
« Yanıtla #2267 : 09 Temmuz 2010, 19:34:41 »
Ev buldum! Evsiz kalmamdan tam bir hafta sonra adresim belli oldu. Mecidiyeköy'deyim yine. ERC zamanı beklerim çaya :)
Yarın öğleden sonra ve pazar günü taşınıyor olacağım.

Çevrimdışı M. Aslan

• Veteran
  • Hunomost
    • HUNOMOST
« Yanıtla #2268 : 09 Temmuz 2010, 19:37:17 »
Hayırlı olsun Soner.
Follow Aranel__ on Twitter

Çevrimdışı hamvetros

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #2269 : 09 Temmuz 2010, 20:56:23 »
Hayırlı olsun. ERC'de Ankara'yı servis alanına verirlerse çaya geliriz :):) Bıktım servisten artık. Gitmem şerefsizim!

Çevrimdışı kasapoglu

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #2270 : 09 Temmuz 2010, 22:45:11 »
^soner ben gelirim. erc'ye de gelirim de senin eve daha bi gelebilirim. hayırlı ugurlu olsun. ankaraya gelcen mi acaba gelsen yaa??
kasapoglu brother

Çevrimdışı Sonner

• Hunomost
    • J'Tweete
« Yanıtla #2271 : 10 Temmuz 2010, 23:42:42 »
Çok teşekkürler :) Ankara'ya Ağustos'ta gelmeyi düşünüyorum. Beklerm bu arada kasapoğlu, yerin hazır :)

Çevrimdışı kasapoglu

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #2272 : 12 Temmuz 2010, 12:02:40 »
Çok teşekkürler :) Ankara'ya Ağustos'ta gelmeyi düşünüyorum. Beklerm bu arada kasapoğlu, yerin hazır :)
eyvallah sonerim öpüyorum.
kasapoglu brother

Çevrimdışı Sonner

• Hunomost
    • J'Tweete
« Yanıtla #2273 : 23 Temmuz 2010, 23:39:45 »
Bugün Uzunlar'da sizi andım...

Çevrimdışı şoför_nebahat

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #2274 : 24 Temmuz 2010, 00:30:34 »
Bugün master bitti. Darısı doktoraya. Çok yoğun tempoda internetsiz bir ortamda çalıştığımdan dolayı da forumdan uzak kalmış olmamım acısı içindeyim. Ama nihayet tatil başladı! Sevgiler.
--Zeyno--

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #2275 : 24 Temmuz 2010, 01:37:25 »
Kutlarım Zeynep, ben de dün aklımdan acab naptı ki diye geçiriyordum...

Go Soner. Bu arada bana mutlaka rallinin dergisininden bir tane ayarla.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2010, 01:38:57 Gönderen: Safak »

Çevrimdışı Sonner

• Hunomost
    • J'Tweete
« Yanıtla #2276 : 24 Temmuz 2010, 23:56:43 »
^ Tabi ki alırım yarın yarıştan sonra

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #2277 : 27 Temmuz 2010, 19:40:53 »
Günlük bugün yine bir sürü aksilik yaşadım. Öğlen Özger'le buluştum ve pasaport başvurusu için Gòlbaşı'na (sadece doğma büyüme Gölbaşılı olanlar ve Haymanalılar'ın bir kısmı düzgün telaffuz edebilir) gittim. Neyse 15:30'daki randevum için 14:55'te Emniyet Müdürlüğü'ne vardım ve aksilikler başladı.

- Randevusuz işlem yapmıyoruz.
- Randevum var.
- Belgeleriniz tamam mı?
- Nüfus cüzdanım ve biyometrik foroğraflarım yanımda.
- Harçları yatırdınız mı?
- Buraya yatırmayacak mıyım?
- Burda vezne yok...
- Ama benim arkadaşım da veznesi olmayan bir yere başvurdu ve kendisine orada vezne olmadığı daha önceden haber verildi böylece zaman kaybı...
- Harç bedeli Ziraat Bankası'na, defter bedeli Mal Müdürlüğü'ne yatırılacak.

Ordan öğlenin sıcağında bir depar koyarsın önce bankaya sonra Mal Müdürlüğü'ne. Aslında Gölbaşı'nda oturan arkadaşım var, gel beni arabayla al desem zaten ben gidip gelmeye anca gelir dedim. Taksi durağı da uzaktaydı, telefounu da bilmiyordum. Önce bankaya sonra da Mal Müdürlüğü'ne gidip işimi hallletim.

Emniyete geri döndüm, parmak izim alındı ve kimlik fotokopisi istediler... Ama başvuru için gereken belgelerde yazmıyordu dedim, bunun üzerine ordaki aletle çözdüler. Ama sağlam bir yokuş yaptılar, biri bozuk dedi öbürü bugün yapıldı dedi. Birbirlerini de ele vermiyorlar yani.

İşlemler başladı ve nüfus cüzdanımı istediler. Memurlardan biri evirdi çevirdi, ışıkta bakıyor, üstten bakıyor... Ben önce yıpranmadan dolayı fotoğrafla ilgili bir sorun var sandım ve bir sıkıntı mı var dedim. Cevaben bunda soğuk mühür yok cümlesini duymak bir acayip oldu. Bu durumdan dolayı sizi gözaltına alabiliriz dediler. Küfür...

- Beyaz ışık (flash back) -

2002, yeni kimliğimi almışım.
2003, ÖSS'ye girmişim.
2003, Hacettepe'ye kaydolmuşum.
2004, bir sürü bara girip çıkmışım.
2006, GBT vermişim.
2008, işe girmişim.

- -

Vay anasını dedim. ÖSS'ye giremeyebilirdim ve o ortamda dönen sahtecilik olayları yüzünden göz altına bile alınabilirdim. Hacettepe'ye kaydım sırasında o dönem Aselsan'da staj yapan Özcal arkadaşımız "yeni" öğrencilere yardımcı olan ÖTK güruhunda olduğu için zaten kimliği incelememiştir...

Bir yandan da memura minnettar oldum, ilerde çok daha büyük sorunlar yaşayabilirdim. Tabi durum böyle olunca tekrar Mal Müdürülüğü tarafına yani Kaymakamlık'a gitmem gerekti. Bu sırada saat 16:30'u geçiyordu, haliyle mesai kafadan bitmek üzereydi. Gölbaşı eşrafının önde gelenlerinden Kaymakamlık düzeyinde tanıdıklarımız olmasa kimlik işi kabusa dönüşebilirdi.

Aynı yolu yeni bir deparla ve daha yüksek bir tempoyla bir daha koştum. Özel Kalem'e gittim, ordan nüfus işlerine. Sonra beni fotokopi için bir odaya yolladılar. Fotokopi makinesinin üzerinde "Arızalı" yazıyordu ama çalışıyordu. Yokuş taktikleri. Neyse ki beni gönderen kişi yokuşu baştan engelledi. Şunu gördüm eğer tanıdıkların varsa devlet dairesinde işin 5dk'da tamamlanabilir.

İlk önce soğuk mühür basmalarını istedim. Ama bunu yapmayacaklarını biliyordum. Eğer tanıdıklar olmasaydı zamanında bana o kimliği veren müdür hakkında şikayette bulunacaktım. Mantığa gel, ben öyle bir adamım ki kendim için aynı kimliğin sahtesini yapıp nüfus müdürlüğüne giderek soğuk mühür vurdurmaya çalışıyorum. Netekim yeni kimlik verdiler. Yeni kimliğin serisi farklı, pasaport başvurusundaki faklı...

Kaymakamlık'takiler arabayla bıraktıralım dediler ama o an boşta arabaları yoktu ve Şafak bir depar daha atmak zorunda kaldı -bugün iyi koştum-. Emniyete döndüm işlemlere devam ederken fotoğrafla ilgili sorun çıktı. Sonra yeni kimliğin fotokopisi gerekti. Sağlam bir offf çektim, alından terler damlıyor...

İlk başta biraz gıcık davranan memurlar Kaymakamlık'tan aranmanın getirdiği baskıyla olsa gerek bir yardımcı oldular bir yardımcı oldular ve hatta benim için mesailerini bile uzattılar. Neyse sorunlu fotoğrafla bir başvuru yaptık eğer olmazsa tekrar gideceğim.

Kıssadan hisse, biyometrik fotoğrafı işini cidden iyi yapan bir yerde çektirin.

Çevrimdışı vipercann

• The Ultimate Driving Machine
  • Veteran
  • Hunomost
  • İleti kişisi
    • http://www.hunomost.org.tr
« Yanıtla #2278 : 27 Temmuz 2010, 20:07:41 »
şafak loserlık zirveye yakın olduğunu sezdim bir an :)

Çevrimdışı kasapoglu

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #2279 : 27 Temmuz 2010, 20:35:22 »
şafak yeni kimliğinde adın ne yazıyor? :):):):)
kasapoglu brother