Burda anahtar kelime yasam stilinizi, yeme alışkanlıklarınızı tamamen değiştirmek. İki ay sonra eski düzeninize dönecekseniz, yeniden fast food yiyip kola icecekseniz hic zahmet etmeyin. Bazı seyleri hayatınızdan tamamen çıkartmanız lazım. Artık 19luk delikanlılar değilsiniz, metabolizma yaslarınız muhtemelen gercek yasınızdan uç dört yas büyük. Yani metabolizmanız yediklerinizi yakacak kadar hızlı çalışmadığı icin eskiden yediğiniz kadar yediğiniz halde kilo alıyorsunuz. Diyet yaparken turanin dediği gibi köfte de yiyebilirsiniz tatlı da ama ilk zamanlar sadece size gerekli kadarını yani su an yediğiniz miktarın yarısı hatta biraz daha azı. Sadece diyet yeterli değil, o yağları yakmanız icin spor yapmanız şart. En kolay ve hızlı yolu da yürüyüş. Bir süre sonra vücudunuz alışıyor zaten ve ihtiyac duyuyosunuz yürümeye. Kafayı boşaltmak icin de birebir. Ben gecen yıl verdigim kiloların hic birini geri almadım. Ciger de yiyorum tatlı da yiyorum arada ama asla eskisi kadar değil. Mide küçülüyor zaten bı kere ve ocalin dediği gibi de artık canınız istemiyor beyninize bazı seyleri yerlestirince. Çay tiryakisiydim, doktor çay içme tu kaka diye diye beni soğuttu, su an cayla cok mesafeli bir iliskimiz var. Hatta bı gün bana öğlen serbestisin ne yemek istersin canin ne çekiyor diye sorduğunda cevap verememiştim çünkü canım hic bişeyi çekmiyordu. Hayat tarzınız da bir süre değişmeli, mesela ben uzun süre arkadaşlarla dışarıda yeme aktivitelerine katılmadım, eve gidip diyet yemeklerimi yerdim.
Neyse isin özü kendinizi mental olarak hazırlamak isin en zor ve önemli kısmı, gerisini her türlü yaparsınız. Şimdiden hepinize bol iradeli günler diliyorum