Gönderen Konu: Defedin gitsin şu hipofiz cücesini.. (!)  (Okunma sayısı 5630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vipercann

• The Ultimate Driving Machine
  • Veteran
  • Hunomost
  • İleti kişisi
    • http://www.hunomost.org.tr
Ynt: Defedin gitsin şu hipofiz cücesini.. (!)
« Yanıtla #15 : 11 Mayıs 2011, 16:06:16 »
euro mu dolar mı :)
bu arada dün ihale şartlarını yerine getirmediği için karamehmet ve ortağının teminat olan 93 milyon doları nasıl yaktığını hatırlatmak isterim :) yani iki tane iş adamı bile bu parayı havaya atabiliyor gördüğünüz gibi. bu bağlamda yıllık 20 milyon dolar ülkenin tanıtımı için çok bir rakam değil sanki.

bu arada bu adamın yazısını okuyana kadar bende 20 milyon çok para lan diye düşünüp vermeyelim bence de yapılmazsa yapılmasın diyodum ama sırf bu kadar sığ düşünceli bir adamla aynı fikirde olmamak adına taraf değiştirdim :)

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #16 : 11 Mayıs 2011, 16:15:50 »
Selahattin Duman'ın yazısı bu sporu takip edenlerden organizasyonuna kadar bir çok noktaya dokunuyor. Sonuçta bir köşe yazısı ve kişisel görüşten ibaret. Benim de haklı bulduğum noktalar var. Bunların yanı sıra bir gazeteci olarak bilmediği ya da işine gelmediği için yazmadığı şeyler de var. Mesela halkın bu spora -özellikle de ralliye- vakti zamanında çok ilgili olması ve Günaydın gazetesinin bir ralliye ismini vermesi. Ve o zamanlar ralliler bir yerden diğerine gitmek üzerine olduğu için (bugünün Pekin - Paris'i gibi) ve homologasyon kavramı olmadığı için gerçekten de taksiciler ve şoförler neredeyse standart (stock) araçlarıyla bu yarışlarda boy gösteriyordu. O dönemde TOSFED yoktu ve TTOK vardı ve bu etkinlikleri "turing" olarak değerlendirmek çok doğru olur.

Basketbol şampiyonasının bir dolu sponsoru olduğu doğru ancak sporculara ödenen primin devlet bütçesinden karşılandığını düşünüyorum. Organizasyon için de devlet bütçesinden bir ödenek alınmıştır mutlaka, sponsor gelirleri vs bunların hepsi organizatörün yönetimindedir. Aynı şey F1 için de geçerli ancak sizin de bildiğiniz gibi motor sporlarında "promotör" diye bir kavram var (diğer sporlarda ve organizasyonlarda da benzeri yapılar olabilir ama bilgim yok) ve TOSFED bu işin organizatörü değil, sadece sportif yönünden sorumlu. Çeşitli ilişkilere değinmek istemiyorum. Pazarlama kısmı IPO'da ve IPO da Bernie'ye ait. Özetle top da, saha da Bernie'nin ve bizden sadece ev sahipliği yapmamız için para istiyor. Bu arada IPO'nun kar etmeyen bir şirket olduğunu da belirtmek isterim.

Dünyanın önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapmak elbette önemli. Olimpiyat düzenlemenin amacı sporu geliştirmek ve tanıtıma katkı sağlamak değil mi? F1'in amacı da otomobil sporlarının gelişimine katkı yapmak olmalı. Bir dönem yapmadı da değil sanki. Elbette 7 yılda çok daha iyi yerlere gelebilirdik fakat olmadı. Pistin TPŞ için bile kullanılamıyor olması, sporun geliş(e)memesi bir yana hem pistin hem de organizasyonun Bernie'ye ait olması bile durumun iki ucu pis değnek olayı olduğunu açıklamak için yeterli.

Çevrimdışı duygu

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #17 : 11 Mayıs 2011, 17:24:57 »
Selahattin Duman'ı ciddiye alıp kızmanıza bile gerek yok ki.. o hep böyle içi boş yazar, bir iki argo ve küfürle de bunları satar. gülün geçin yaa, formula 1'in f'sinden haberi yoktur eminim, oturup da araştırmaz zaten. laf ola beri gele konuşur..

'Peace has never come from dropping bombs. Real peace comes from enlightenment and educating people to behave more in a divine manner.'    Carlos Santana