Gönderen Konu: 2012 CUMHURİYET KUPASI  (Okunma sayısı 42614 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
2012 CUMHURİYET KUPASI
« : 25 Eylül 2012, 11:36:17 »
Arkadaşlar,

2012 Zafer Kupası ile tamamen aynı formatta, aynı katılım ücretinde  2012 CUMHURİYET KUPASI adı altında bir turnuva daha düzenleniyor.

Bu sefer toplam takım sayısı 10.
Eleme Grup Yarışları 6-7 Ekim.
Final ve klasman yarışları 13-14 Ekim.
Takımlar yine 3-5 kişilik.
Sonunda ödül yok. Sadece kupa var.

Katılalım mı?

** Bu turnuvalara katılımdaki amaç sonunda para ödülü olmadığı için sadece eğlence ve idman amaçlıdır. Kendi aramızda toplanıp gidip kira ödeyerek bineceğimize bir turnuva yarış ortamında kart sürmüş oluyoruz. Lütfen ona göre değerlendirin...

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
Ynt: 2012 CUMHURİYET KUPASI
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2012, 11:43:22 »
Bence katılalım ama yarışların uzunluğu ve cezalar konusunda pist yönetimiyle bir görüşme yapalım. Şöyle ki araçlar arasındaki fark çok fazla olduğu zaman 30 dakikalık yarış çok anlamsız oluyor. Bunun dışında 40 saniye civarında tur zamanı olan bir pistte 30 saniyelik ceza aşırı uzun.

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2012, 16:12:01 »
bu söylediklerinde hemfikiriz zaten yarışlarda konuştuğumuzu biliyorsun! Bu söylediklerin de bir değişiklik olmazsa katılmayalım mı turnuvaya?

Çevrimdışı Šafak

• Veteran
  • Hunomost
    • msd
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2012, 17:20:36 »
Bir değişiklik olmazsa da sürüşümüzü ona göre ayarlarız. Sen de biliyorsun ki o anlamsız cezaları almasaydık yine kazanırdık.

Bu arada ben 13 Ekim'de şehir dışında olacağım. Umarım o gün yarışımız olmaz.

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2012, 21:23:17 »
tamam bu sefer sende yarış. katılım ücretini hesabıma aktar hemen. özelden mesaj atıyorum sana..

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2012, 07:57:26 »
kiminin parası kiminin duası..

senin paran olması lazım.

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #9 : 26 Eylül 2012, 12:14:23 »
100 tl düşüyor. gönder hemen hesabıma yarış..

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2012, 16:23:41 »
1 saat

Çevrimdışı şoför_nebahat

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2012, 07:56:24 »
bir sonraki turnuvada ben de yarisabilir miyim? burda biraz idman yapacam gelecek ay.
--Zeyno--

Çevrimdışı Torque

• Veteran
  • Hunomost
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2012, 10:07:59 »
^yarışabilirsin zeynep. memnun oluruz çok güzel bir değişiklik olur yarış camiası adına da...

Bu arada aşağıdaki maili bugün Erdem Abi'ye gönderdim. Umarım bu değişiklikleri yapar. Eklemek istediğiniz bir şey varsa söyleyin...

Alıntı yapılan: torque
Erdem Abi merhaba,

2012 CUMHURİYET KUPASI'nın formatı hakkında 1-2 önerim olacak.

1. Verilen dur-kalk cezası 30 sn.den 10 sn.ye düşürülsün. Çünkü 30 sn. durduktan sonra yarım saatlik yarış içerisinde toparlamak neredeyse imkansız oluyor. Formula 1'de bile bu ceza 10sn. dur-kalk şeklindedir. Orda bile cezalar daha insaflı :) Hem de yarışlar daha heyecanlı geçer.

2. Cezayı yaptıktan sonra cezayı yapan araba diğerine yol verirse bu ceza sayılmamalı. Tüm motorsporlarında bu iş böyledir. Diğerinin kaybettiği zamanlar dikkate alınmaz. Örneğin Formula 1'de geçen yarış Schumacher, Jean-Eric Vergne'ye arkadan çarptı. Schumacher'e bir sonraki yarış 10 sıra geriden başlama cezası verildi ama Jean-Eric Vergne'e yarış dışı kaldığı için herhangi bir teselli ödülü verilmedi. Bu motorsporlarıdır. Böyle şeyler her zaman olabilir. Cezayı yapana ceza vermek diğer aracı öndekilere yaklaştırmıyor zaten. O yüzden yol verirse bence ceza verilmemeli. Ayrıyeten zaten sen bunu bu şekilde uyguluyordun önceden. Bir tek geçen turnuvanın final yarışında uygulamadın. O da bana denk geldi zaten. :) Yoksa 2012 TEAMS CUP'ta dahil olmak üzere senin organize ettiğin tüm turnuvalarda bu kural benim dediğim şekildeydi. Kısacası eskiye dönüş istiyorum bu kuralda.. :)

3. Yarış esnasında pilot değişimine izin verilmeli. Diyelim ki pilot yoruldu, kolu tutmuyor veya koluna bacağına kramp girdi, böyle durumlarda gelip pitte pilot değişikliği yapabilmeli. Zaten pilot değişikliği esnasında zaman kaybı yaşıyor takım. Bu tamamen takımların stratejisine bırakılmalı diye düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğim sağlık nedenlerinden ötürü de pilot değişikliği insanların kendini boş yere zorlamamalarını ve güvenliği tehlikeye atmamalarını sağlayabilir.

Ne diyorsun abi bu 3 değişiklik hakkında? Biraz düşün istersen bunlar üzerinde. Oldukça mantıklı ve makul teklifler diye düşünüyorum...

Saygılar,

--
Onur ALTINTAŞ
HUNOMOST Takım Direktörü