Ben Turan ve Umut için liste yapmıştım.
-havlu; bir büyük, büyük küçük, tercihen koyu renk (kirlenince tiksinme diye)
-sampuan (ucuz, ilk çalınacak şey)
-traş bıçağı (kullan at 2-3 bıçaklı), banyo traş bıçağı, traş köpüğü/jeli
-fırça kısmında koruyucu olan ya da katlanan diş fırçası, diş macunu (diş ipi yanlış anlaşılabiliyor)
-kese
-tırnak makası
-pudra
-plastik şişede kolonya (sprey başlıklı olanlar da iyi olur)
-ucuz deodorant
-sıçma kiti (ıslak mendil, tuvalet kagidi, sıvı sabun (tercihen protex)
-pişik kremi (antifungal krem)
-nemlendirici krem, güneş kremi
-traş kutusu (içine traş bıçağı, traş köpüğü, diş fırçası ve macunu ve sıvı sabunu sığdıracaksınız, gittiğiniz yerde kantinde en kralını bulabilirsiniz)
-ayakkabı tabanı (ben ayakkabı dünyası'ndan bir adet jel taban aldım, kendisinden psikolojik sebeplerle tiksinmesem sivilde de kullanırdım)
-ayakkabi boyası (siyah)
- iki adet metal elbise askısı
-dikiş takımı (çok lazım olacak)
-bir miktar küçük ve büyük çengelli iğne
-don atlet 10-12 tane, siyah çorap (mümkünse tamamen pamuklu, havlu çorap, botların boyunu geçecek kadar uzun olması çok iyi olur)
-eşofman, şort, spor ayakkabı, terlik (en kötü ve eskilerini götürün)
-çamaşır yıkama filesi (yıkamaya verirken en az 5 düğüm atın), temiz ve kirli çamaşır torbası
-dandik dijital saat (casio f91w)
-boyuna asılan bir cüzdan (askeri birşey olmak zorunda değil, ben billabong'umu götürmüştüm)
-3-4 adet ufak kilit
-gözlük kullanıyorsanız gözlük kabı
-kulak tıkacı (5 yıldır formula 1'de bile bu kadar faydasını görmedim)
-koyu renkli bir silinmeyen kalem (eşyaların üzerine isim yazmak için)
-türk telekom aile kart (çok kullanışlı ve şifreli, eve yazıyor)
-dolabınızda poşet içinde birşey bulundurmanız yasak (ceza alırsınız) ama ufak kilitli poşetler çok işe yarıyor
-yerine göre dolapta özel eşyalarınızı bulundurabileceğiniz fermuarlı (kilitleyebilmek için) makyaj çantası tarzında bir çantaya -dağınık durmadığı sürece- kimse birşey demez (içine tırnak makası, dikiş takımı, fazla kilitler, iğneler, yedek diş macunu fırçası, fazla traş bıçakları vs sığacak büyüklükte bir çanta olmasında fayda var, bildiğin makyaj çantası yani, benimki max factor'dü mesela)
- sağlam bir not defteri ve siyah tükenmez kalem
bunların dışında kullanışlı olabilecek bilgiler;
- tsk size büyük ihtimalle sanino marka diş macunu verecek iki adet (çok büyük boy), giderken diş macununu küçük almanızda fayda var, tsk'nın verdiği diğer herşey (don, atlet, çorap vs) son derece kullanışsız ve sayıca yetersiz, nedense kısa dönemlerde diş macununa yüklenmişler
-ben hiç pudra ve kese kullanmadım, traş bıçağını sadece acemilikte kullandım, sonra 20 liraya traş makinesi aldım (simbo, çok zaman kazandırıyor)
- ayak deodorantı kullanan arkadaşlar vardı
- 3-4 tane okuma ışığı harcadım, 16 kitap ve bir sürü süreli yayın okudum
- küçük ve her an atabileceğim bir mp3 çalarım (aaa pille çalışan) ve dandik bir cep telefonum vardı, ikisini de yakalattım ama yine de radyolu bir mp3 çalar götürmenizi tavsiye ederim (minton mnt-1919 ya da mmp-3018)